BASIC

BARISTA SEMINAR

BASIC

BARISTA SKILLS SEMINAR
250
  • Τμήμα 2 Ατόμων
  • Πρωινά ή Απογευματινά Τμήματα
  • 16 ώρες / 5 ημέρες

*Οι αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α.

Τι περιέχει το BASIC BARISTA SEMINAR;

Εισαγωγή στον κόσμο του καφέ (θεωρητικό)

Ιστορία και εξάπλωση του καφέ ανά τον κόσμο

Καφεόδεντρο και καρπός καφέ

Ανάλυση και γευσιγνωσία ποικιλιών καφέ Arabica – Robusta

Αξιολόγηση ποιότητας καφέ

Καβούρδισμα καφέ και διαφορές στα προφίλ καβουρδίσματος

Αποθήκευση και συντήρηση καφέ

Barista Skills (θεωρητικό)

Μύλος άλεσης: κατηγορίες μύλων , μαχαίρια , ανατομία μύλου και ρύθμιση.

Μηχανές espresso: ανατομία , λειτουργία και χαρακτηριστικά

Άλεση καφέ

Εκχύλιση καφέ, ελλιπής και υπερβολική εκχύλιση

Espresso: τι είναι ο espresso και παράγοντες για την παρασκευή του.

Ο τέλειος espresso

Ο κύκλος του καφέ

Συμπεριφορά Barista , αρμοδιότητες και απαραίτητος εξοπλισμός.

Γνωριμία με τον χώρο του Barista και τον εξοπλισμό του coffee bar.

Παρασκευή espresso: Ρύθμιση μύλου άλεσης , πάτημα και εκχύλιση.

Γευσιγνωσία espresso

Espresso Ristretto – Normal  – Lungo

Freddo espresso bar – Κρύο αφρόγαλα

Παρασκευή πληθώρας ροφημάτων

Freddo espresso

Freddo cappuccino

Freddo espresso con panna

Freddo Latte cappuccino

Γάλα – Ζεστό Αφρόγαλα – Cappuccino

Τι είναι το γάλα και τα συστατικά του

Αφρόγαλα: τύποι αφρογάλακτος και διόγκωση 

Ιδανική θερμοκρασία

Παρασκευή πληθώρας ροφημάτων

Το τέλειο Cappuccino και Latte .

Ροφήματα με βάση τον espresso

Flat white, Espresso caramel, Americano, Macchiato, Affogato, Romano, Coreto, Cortado

Ρόφημα Σοκολάτας

Παρασκευή ζεστής και κρύας σοκολάτας

Αναλογία καφέ με νερό.

Θερμοκρασία νερού.

3 μέθοδοι παρασκευής καφέ φίλτρου : V60, Clever dripper , French press

Συντήρηση εξοπλισμού

Καθημερινός καθαρισμός μηχανής espresso

Καθαρισμός μύλων άλεσης

Καθαρισμός και απολύμανση Coffee Bar

Ο μαγικός κόσμος του καφέ σας περιμένει ...

επικοινωνηστε μαζι μασ