*Οι αναγραφόμενες συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α.
Εάν θες να ηγηθείς σε ένα μπαρ θα πρέπει να εξελίξεις και άλλο τις γνώσεις σου και την αξία σου.
Ένα πλήρες σεμινάριο για προχωρημένους Barista όπου θα μάθεις τα εξής:
Βαθύτερη κατανόηση για τον καφέ στις φάρμες και στα Roasteries
Επεξεργασίες καφέ
Γευσιγνωσία Cupping
Μηχανές και μύλοι άλεσης
Πώς να στήσεις και να οργανώσεις ένα coffee station ώστε να είναι παραγωγικό
Στήσε ένα σωστό espresso menu
Θα εμβαθύνουμε στην διαδικασία της εκχύλισης
Latte art , σχεδίασε μια καρδιά και μια τουλίπα στα ροφήματα σου
Αξιολόγηση και εξέταση
Με το πέρας του σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης
Ανάλυση και γευσιγνωσία ποικιλιών καφέ Liberica – Excelsa
Επεξεργασία καφέ , Ξηρή – Υγρή – Ημίξηρη
Αξιολόγηση ποιότητας καφέ
Καβούρδισμα καφέ και διαφορές στα προφίλ καβουρδίσματος
Γευσιγνωσία
Μύλος άλεσης: κατηγορίες μύλων , μαχαίρια , ανατομία μύλου και ρύθμιση.
Μηχανές espresso: ανατομία και Ρύθμιση
Brew Ratio
Εξελιγμένες εκχυλίσεις καφέ
Distributor , εφαρμογή και χρήση
Head barista , αρμοδιότητες και απαραίτητος εξοπλισμός.
Χημική ανάλυση νερού
Εκπαίδευση προσωπικού
Στήσιμο και βελτίωση χώρου παρασκευής καφέ
Λειτουργικό Coffee Bar
Εξοπλισμός coffee bar
Θεωρία Latte art
Πρακτική εκμάθηση και εξάσκηση σε 3 σχέδια: Καρδιά – Τουλίπα – Ροζέτα
Συνταγές ροφημάτων ανά τον κόσμο
Αναλογία καφέ με νερό.
3 μέθοδοι παρασκευής καφέ φίλτρου : Chemex – Aeropress – Syphon
Cold brew και Cold drip
Καθημερινός καθαρισμός μηχανής espresso
Καθαρισμός μύλων άλεσης
Καθαρισμός και απολύμανση Coffee Bar
Παρουσίαση Signature drink
Παρουσίαση εργασίας – έρευνας